Nokvorst reparatie

Nokvorsten zijn speciale halfronde dakpannen die op de bovenste rand van het dak worden geplaatst. Met nokvorsten worden de twee zijdes van een dak met elkaar verbonden en netjes afgesloten, zodat het dak volledig waterdicht wordt.

Na meerdere decennia wordt het cement tussen de dakpannen en gebruikte nokvorsten ondeugdelijk en vraagt om dit aandacht. De gebruikte  nokvorsten liggen dan los op de nok en waterdichtheid is niet meer gegarandeerd. Dit kan niet alleen zorgen voor vervelende lekkages maar ook voor gevaarlijke situaties. Problemen met de nokvorsten zijn vaak een van de eerste gebreken die zich openbaren bij een verouderd dak. Wanneer uw gebruikte nokvorsten zijn aangepakt kunt u weer jarenlang genieten van een goed ‘oud’ dak.

Vraag een offerte aan

Aan de inspectie van uw dak of de offerte die we uitbrengen zijn geen kosten verbonden.

Offerte

Wanneer is een reparatie van de nokvorsten nodig?

In het verleden werd bij de aanleg van een dak vaak gebruik gemaakt van cement om de nokvorsten met de dakpannen te verbinden. Helaas is cement niet in staat om zich aan te passen aan de veranderende weersomstandigheden gedurende het jaar. Cement dat al lange tijd ligt wordt op een gegeven moment poreus, waardoor er vocht in kan trekken. Dit vriest in de winter vast en komt daarna weer los. Omdat het cement niet kan uitzetten of inkrimpen, ontstaan er vervolgens scheuren. Op een gegeven moment oudere, gebruikte nokvorsten en liggen deze dan los op het dak, waardoor deze bij windvlagen zelfs naar beneden kunnen vallen. Zodra dit bij u het geval is wordt het tijd om hier aandacht aan te besteden.

Hoe werkt een nokvorst reparatie?

Er wordt eerst precies gekeken naar de situatie van uw dak. Verschillende factoren zoals het bouwjaar van het huis en de kwaliteit van het dak hebben namelijk invloed op de benodigde werkzaamheden. Het is vooral belangrijk dat de nokvorsten niet zo vast meer zitten. Dat komt omdat het gebruikte cement vaak harder is dan de nokvorst zelf, waardoor de nokvorst breekt wanneer deze wordt verwijdert. Heeft u gebruikte nokvorsten laten plaatsen? Dan moet onderzocht worden of dit nog bruikbare nokvorsten zijn geweest.

Bij aanvang verwijderen we losse stukken cement en worden de losse nokvorsten tijdelijk verzet. We zullen deze indien mogelijk altijd hergebruiken. De bovenste rij dakpannen wordt tevens schoongemaakt. Op die manier ontstaat de perfecte basis om de nokvorsten opnieuw vast te maken aan de dakpannen. De nokvorst reparatie voeren we uit met de juiste dak mortel, die jarenlang mee gaat. Deze is namelijk van kunststof. Zo kun je nog een lange periode doorgaan met gebruikte nokvorsten!

Ook voor andere werkzaamheden of reparaties zoals een kantpan reparatie kunt u bij ons terecht.

Een reparatie met Flexim kunststof dak mortel

Wanneer u kiest voor een nokvorst reparatie wordt daar altijd Flexim kunststof dak mortel voor gebruikt. In tegenstelling tot cement kan deze mortel wel in- en uitzetten bij veranderende weersomstandigheden, zodat de nokvorsten na de reparatie niet meer los kunnen komen. Verder kan de gehele oude situatie blijven bestaan en ziet uw dak er na afloop nog net zo mooi uit als voorheen.

Neem direct contact met ons op. Dan kijkt één van onze specialisten graag met u mee. Wij noemen onszelf niet voor niets het dakdekkersbedrijf van Rotterdam, Den Haag en omstreken.

Bel mij terug!
Spoedreparatie nodig? Laat uw gegevens achter en we bellen u z.s.m. terug.

Call Back

Naam(Vereist)

Spoedreparatie nodig? Bel ons direct op. Bekijk hieronder de telefoonnummers.