Schoorsteen renovatie

Merkt u vochtplekken op uw plafond of muren rondom de schouw op? Of sijpelt er water binnen? Dit zijn tekenen van een mogelijke schoorsteen lekkage. Het is essentieel om direct actie te ondernemen. Vaak blijft een lekkage onopgemerkt, met nadelige gevolgen voor uw dak en gezondheid. Voorkomen is beter dan genezen, dus aarzel niet tot een volledige renovatie nodig is. Bij Dakdekkersbedrijf J. Brouwer bieden we de juiste oplossingen. Zelf een lekkage aanpakken vergt expertise die wij bezitten. Met onze ervaring sporen we lekken op en herstellen we ze nauwkeurig. Zo kan uw schoorsteen weer jarenlang mee. Niet zeker of er een hele renovatie nodig is? Vraag dan een gratis dak inspectie aan.

Loodrenovatie schoorsteen 

Omdat loodslabben aan uw woning en schoorsteen zorgen voor de waterafdichting is het van belang dat er geen scheuren of gaten in het lood zitten. Dit kan namelijk als gevolg hebben dat men lekkage krijgt. Dit is een veel voorkomend probleem bij schoorstenen op het dakvlak. Om dit probleem op te lossen, zal men een gerichte reparatie moeten uitvoeren of het lood geheel vernieuwen. Bij het aanbrengen van nieuw lood zijn meerdere aandachtspunten van belang: Hoe lang moet het lood zijn, ivm het optrekkende vocht of eventuele verzadiging van de steen. Hoe dik moet het lood zijn, bij krimpen of uitzetting kunnen krachten vrijkomen die opgevangen dienen te worden. Bij loodreparatie zal dan ook gekeken moeten worden naar de omvang van de aantasting. 

Plateau schoorsteen 

Door temperatuurwisselingen van koud naar warm (en andersom) kunnen schoorsteenplateaus gaan scheuren. Dit komt door het uitzetten en weer inkrimpen van de schoorsteen. Vaak leidt dit tot lekkages met alle gevolgen van dien. Door dit te laten controleren en wanneer nodig is te repareren, kan dit voorkomen worden. 

Impregnatie 

In het najaar, als langdurige slagregen onze gevels en schoorstenen teisteren, krijgen we te maken met zakwater dat vroeg of laat zijn sporen nalaat. Er is een goedkope en afdoende manier om dat te voorkomen: impregneren. 

Bakstenen en betonnen muren blijven in betere conditie wanneer verontreiniging geen kans krijgt om in de poreuze ondergrond te dringen. Daardoor kunnen een aantal bekende gebreken worden voorkomen: 

  • Schimmeloverlast aan de binnenzijde, door het doorslaan van de gevel of schoorsteen. 
  • Witte vlekken door zoutuitslag. 
  • Vorstschade: een poreuze gevel of schoorsteen neemt meer water op en bevroren water zorgt voor het scheuren of afbrokkelen van de stenen. 
  • Hardnekkige mos- en algenvorming. 

Het is dus van groot belang om een gevel of schoorsteen te impregneren. De gevel of schoorsteen zal dan geen water meer opnemen maar kan wel nog ademen. 

Schoorsteenkappen 

Een schoorsteenkap gebruikt de kracht van de wind voor een positieve opwaartse trek. Zo worden rook en gassen uit het rookkanaal getrokken en komt het niet in de huiskamer terecht, waar het voor overlast en vlekken zou kunnen zorgen. Een schoorsteenkap weerhoudt vogels ervan een nestje te bouwen op de schoorsteen. Deze en andere soorten obstakels in het kanaal kunnen leiden tot verstoppingen met alle gevolgen van dien. 

Bovendien reduceert een schoorsteenkap regeninslag, wat kan leiden tot roetplekken en vlekken op de muren, tot het minimum. Die bescherming biedt de kap ook als het vuur niet brandt. 

Het is daarom belangrijk om uw kanaal te laten inspecteren en goed af te dichten zodat deze problemen bespaard kunnen blijven. Dakdekkersbedrijf J.Brouwer kan u een vakkundig advies geven over welke schoorsteenkap voor u het beste is. Hieronder vind u een overzicht van de kappen die wij kunnen leveren en monteren: 

  • Combimaster Deze kap is geschikt voor een ventilatie kanaal en wordt verankert in het kanaal er kan geen regen doorheen en er kunnen geen vogels in het kanaal gaan nestelen.
  • Firemaster Bij normaal gebruik van de openhaard kan een Firemaster classic schoorsteenkap uitermate geschikt zijn voor de aftrek van u schoorsteen
  • Rotorvent Geschikt voor alle brandstoffen en alle ventilatiekanalen. De Rotorvent voorkomt de terugslag van wind in de schoorsteen, en bevordert de ventilatie in hoge maten. 

Neem snel en vrijblijvend contact met ons op. Dan ontvangt u van ons een advies op maat.

Wat vinden onze klanten?

Yvonne Meijer
Yvonne Meijer
2024-06-03
Top bedrijf, goed personeel, leuke mannen, vandaag hard gewerkt aan me nieuwe dak.
harry van dooren
harry van dooren
2024-05-30
Ik ben waanzinnig tevreden. Ik had jaren problemen met mijn dak. Diverse malen een willekeurige dakdekker laten komem waarbij ik dure rekeningen kreeg zonder dat achteraf het probleem verholpen was. Nu Dakdekker J. Brouwer ingeschakeld en het complete dak laten vervangen. Dit werd vakkundig gedaan en ik werd bij alles betrokken en kreeg duidelijke uitleg. Ook bij het eerste contact werd moeite gedaan om zo vlug mogelijk lanhs te komen voor een noodoplossing. Dit had ik eerder moeten doen en ik bel nooit meer een willekeurig dakdekkersbedriif, enkel nog J. Brouwer.
Klaas Bakker
Klaas Bakker
2024-05-29
Afgelopen april samen met onze buren het dak van onze twee-onder-een kap woning in Voorburg uit de jaren 30 laten vervangen (pannendak). Best een grote klus. Uitstekende ervaring, zowel met Johan (duidelijke offerte, goede prijs, juiste uitleg), als de uitvoerders. Precies zoals gepland begonnen, en in drie weken was de klus (geheel volgens planning) geklaard. Niets dan lof voor de duidelijke communicatie en het uitstekende resultaat.
richard kroon
richard kroon
2024-05-24
Arthur Pennings
Arthur Pennings
2024-05-19
Sabrina Varenhorst
Sabrina Varenhorst
2024-05-15
Ze kwamen snel langs om mijn dak te inspecteren en wisten meteen wat er mis was. De dakdekker was deskundig en legde alles duidelijk uit. De heer Brouwer heeft het probleem snel en efficiënt opgelost. Ik ben zeer tevreden met de service van Dak-Brouwer. Ze waren professioneel, vriendelijk en behulpzaam. Ik zou ze zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare dakdekker.
Mischa Keppel
Mischa Keppel
2024-04-16
Johan is betrouwbaar, deskundig en kwam ons snel te hulp, dank!
L.R. van Vlaanderen
L.R. van Vlaanderen
2024-04-08
Johan denkt goed mee in de uit te voeren werkzaamheden. voert de afgesproken zaken professioneel en met een glimlach uit. Zeer fijne samenwerking en wat ons betreft ons vaste adres indien er dakwerkzaamheden nodig zijn.
Antoine Lubis
Antoine Lubis
2024-03-15
Na aankoop van ons huis in 2023 bleken er diverse lekkages aan het platte dak te zijn. De beluchtingen zijn toen vervangen en de bitumen zijn vakkundig ingebrand/geplaatst tegen een goede prijs. Vorige week had ik een nieuwe lekkage op een andere plek op het dak geconstateerd. Deze is gisteren zonder enige kosten gerepareerd =D. Zeer tevreden over de werkzaamheden die zijn verricht. Het personeel is ook erg vriendelijk. Goede afspraken en geen verrassingen.

24/7 bereikbaar bij spoed

Spoedreparatie nodig? Bekijk hieronder de telefoonnummers.