Schoorsteen lekkages oplossen 

Denk u dat u te maken heeft met een schoorsteen lekkage? Een schoorsteen lekkage kunt u aan verschillende dingen herkennen. Denk aan vochtplekken op het plafond en de muren rondom de schouw of aan insijpelend water. Grijp direct in wanneer u denk dat er schoorsteen lekkage is. Vaak is de lek al geruime tijd aanwezig voordat u dit zelf opmerkt. Het kan nare gevolgen hebben voor uw dak en voor uw gezondheid. Het voorkomen is altijd beter voordat er een volledige schoorsteen renovatie moet worden uitgevoerd. Bij Dakdekkersbedrijf J. Brouwer bent u aan het juiste adres. Zelf een lekkage oplossen is namelijk niet een eenvoudige klus en vergt de benodigde vakkennis. Door onze jarenlange ervaring met lekkages weten wij als geen ander hoe een lek moet worden opgespoord en gerepareerd. Door een nauwkeurige inspectie uit te voeren kan uw schoorsteen weer vele jaren mee. Wilt u meer weten over schoorsteen lekkage en het verhelpen van dit probleem? U leest het hier! 

De oorzaken van een lekkage schoorsteen 

Er zijn verschillende oorzaken wat een lekkage schoorsteen kan veroorzaken. Dit wilt u natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Een schoorsteen slijt snel door de verschillende temperaturen waar we vaak mee te maken hebben in Nederland. Daarnaast kunnen er ook scheuren zijn in loodslabben of is het plateau van uw schoorsteen aan het afbrokkelen. Een schoorsteen kan ook lekkage veroorzaken door de hoge ligging van de schoorsteen. Weet u niet zeker of er lekkage is? Wanneer u vochtplekken ziet rondom uw schouw op het plafond, dan heeft u bijna zeker te maken met een lekkage schoorsteen. Om grotere lekkages in uw woning te voorkomen, is het zaak om de aanleiding van de lekkage zo snel mogelijk te vinden en te repareren. De meest toegepaste oplossingen zijn: nieuwe loodslabben, een nieuw schoorsteenkap,  de schoorsteen waterafstotend maken en/of het plateau repareren. 

Hoe los ik een lekkage schoorsteen op? 

In sommige gevallen kunt u zelf wat aanpassingen doen waardoor een lekkage verholpen wordt. Vaak weten veel mensen niet waar ze moeten beginnen of wat de oorzaak is van de lekkage. Hierdoor is het probleem niet opgelost en blijft u last hebben van de lekkage in de schoorsteen. Het beste wat u kunt doen is contact opnemen met de dakdekker uit Rotterdam, Den Haag en omstreken. Die weet precies waar het probleem ligt en hoe dit zo snel mogelijk opgelost kan worden. Zo kunt u valgevaren en risico’s op hoogte voorkomen. Een dakdekker voldoet aan alle gestelde veiligheidseisen. Een lekkage is slecht voor de gezondheid en u hoort ook zo min mogelijk in de ruimte te verblijven waar de lekkage is. 

Nieuw voegwerk bij lekkage schoorsteen 

Kwalitatief goed voegwerk heeft niet alleen een nette uitstraling, het voorkomt ook veel lekkageproblemen. Wanneer u een ervaren expert inschakelt bent u ervan verzekerd dat het op een professionele wijze wordt uitgevoerd. Er zijn namelijk verschillende soorten voegen. Experts kunnen inschatten welke voegen bij de rest van het huis passen en technisch perfect aansluiten. Omdat wij ons hebben gespecialiseerd in dak- en schoorsteenwerk, weten wij de aard en omvang van uw lekkage goed vast te stellen. Dit is nodig om de beste oplossing te bepalen voor de lekkage aan uw schoorsteen. 

 

Heeft u al een dakdekker ingeschakeld? 

Natuurlijk wilt u graag op tijd uw dak hebben gerepareerd en met Dakdekkersbedrijf J. Brouwer gaat dit ook zeker lukken. Met een reparatie kan uw schoorsteen weer vele jaren mee waardoor u een hoop geld kunt besparen in de toekomst. Heeft u al een dakdekker voor uw schoorsteen lekkage ingeschakeld? 

 

Wat vinden onze klanten?

Yvonne Meijer
Yvonne Meijer
2024-06-03
Top bedrijf, goed personeel, leuke mannen, vandaag hard gewerkt aan me nieuwe dak.
harry van dooren
harry van dooren
2024-05-30
Ik ben waanzinnig tevreden. Ik had jaren problemen met mijn dak. Diverse malen een willekeurige dakdekker laten komem waarbij ik dure rekeningen kreeg zonder dat achteraf het probleem verholpen was. Nu Dakdekker J. Brouwer ingeschakeld en het complete dak laten vervangen. Dit werd vakkundig gedaan en ik werd bij alles betrokken en kreeg duidelijke uitleg. Ook bij het eerste contact werd moeite gedaan om zo vlug mogelijk lanhs te komen voor een noodoplossing. Dit had ik eerder moeten doen en ik bel nooit meer een willekeurig dakdekkersbedriif, enkel nog J. Brouwer.
Klaas Bakker
Klaas Bakker
2024-05-29
Afgelopen april samen met onze buren het dak van onze twee-onder-een kap woning in Voorburg uit de jaren 30 laten vervangen (pannendak). Best een grote klus. Uitstekende ervaring, zowel met Johan (duidelijke offerte, goede prijs, juiste uitleg), als de uitvoerders. Precies zoals gepland begonnen, en in drie weken was de klus (geheel volgens planning) geklaard. Niets dan lof voor de duidelijke communicatie en het uitstekende resultaat.
richard kroon
richard kroon
2024-05-24
Arthur Pennings
Arthur Pennings
2024-05-19
Sabrina Varenhorst
Sabrina Varenhorst
2024-05-15
Ze kwamen snel langs om mijn dak te inspecteren en wisten meteen wat er mis was. De dakdekker was deskundig en legde alles duidelijk uit. De heer Brouwer heeft het probleem snel en efficiënt opgelost. Ik ben zeer tevreden met de service van Dak-Brouwer. Ze waren professioneel, vriendelijk en behulpzaam. Ik zou ze zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare dakdekker.
Mischa Keppel
Mischa Keppel
2024-04-16
Johan is betrouwbaar, deskundig en kwam ons snel te hulp, dank!
L.R. van Vlaanderen
L.R. van Vlaanderen
2024-04-08
Johan denkt goed mee in de uit te voeren werkzaamheden. voert de afgesproken zaken professioneel en met een glimlach uit. Zeer fijne samenwerking en wat ons betreft ons vaste adres indien er dakwerkzaamheden nodig zijn.
Antoine Lubis
Antoine Lubis
2024-03-15
Na aankoop van ons huis in 2023 bleken er diverse lekkages aan het platte dak te zijn. De beluchtingen zijn toen vervangen en de bitumen zijn vakkundig ingebrand/geplaatst tegen een goede prijs. Vorige week had ik een nieuwe lekkage op een andere plek op het dak geconstateerd. Deze is gisteren zonder enige kosten gerepareerd =D. Zeer tevreden over de werkzaamheden die zijn verricht. Het personeel is ook erg vriendelijk. Goede afspraken en geen verrassingen.

24/7 bereikbaar bij spoed

Spoedreparatie nodig? Bekijk hieronder de telefoonnummers.